2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Brit fiatalok tehéntejet locsoltak szét boltokban, hogy így hívják fel figyelmet a tejtermeléssel járó környezetszennyezésre

Az Animal Rebellion környezetvédő aktivista csoport tagjai szupermarketek polcairól leemelt tejes flakonok tartalmát locsolták szét az Egyesült Királyságban több helyszínen, hogy így tiltakozzanak az állati eredetű tej termelésével járó környezetkárosításra – írja a Telegraph.

 

A csoport tagjai szombaton egy koordinált akció keretein belül Londonban, Manchesterben, Norwichban és Edinburghban is videóra vették, ahogy tejet öntenek az üzletekben a földre. A felvételeket az Animal Rebellion Twitter oldalán tették közzé.

 

 

Az Animal Rebellion „növényi alapú jövőt” követel, az akcióval arra próbálták meg felhívni a figyelmet, hogy a gazdákat támogatni kell a fenntartható, növényi alapú élelmiszerekre való áttérésben.

 

Az egyik tiltakozó fiatal a Telegraphnak elmondta: „Liz Truss és Ranil Jayawardena (környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékügyi államtitkár, a szerk.) ismét úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják a jobb jövő építésére irányuló felhívásokat. A növényi alapú jövő egy gyönyörű világot jelentene mindannyiunk számára, ahol virágzik a természet és az élet. Ebben az átmenetben a gazdák megfelelő támogatását célzó lépéseket most kell elkezdeni.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató