2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ismét orosz városra lőttek az ukránok: Belgorodban hárman megsérültek

Három ember megsérült a belgorodi lövöldözés következtében – közölte Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója a Telegram csatornáján.



Vasárnap délután legalább 16 robbanás hallatszott a város felett, az ablakok megremegtek az épületekben – jelentette a RIA Novosztyi tudósítója.

"A belgorodi ágyúzás következtében egy családban hárman megsérültek. Két férfi repeszsebesült. Őket már kórházba szállították. A nőt a helyszínen járóbeteg-ellátásban részesítették. Találkoztam a sérült családjával, meglátogattam őket” – mondta a kormányzó.

A hírek szerint kisebb károk keletkeztek házakban, kerítésekben és autókban, az operatív szolgálatok a helyszínen dolgoznak.
 
„Belgorod város adminisztrációjának feladata a károk felmérése és a helyreállítási munkák megkezdése” – írták.

FRISSÍTÉS:

Az ukrán csapatok négy másik települést is lőttek a DPR-ben (Donyecki Népköztársaság), köztük Donyecket is - írja a RIA Novosztyi.

Az ukrán katonák egy óra alatt négy települést támadtak a Donyecki Népköztársaságban, köztük Donyecket – jelentette az ukrán háborús bűnökkel kapcsolatos kérdéseket ellenőrző és koordinációs központ DPR képviselete.

 

Légvédelmi jelentés Belgorodból: összesen 16 robbanásról kaptak hírt a megyét ért támadáskor

Az orosz tömegmédia a Belgorod feletti légvédelem működéséről számolt be Telegram-csatornáján. Mint írták, összesen 16 robbanásról kaptak hírt a megyét ért támadáskor.

Az orosz védelmi minisztérium szerint 11-en meghaltak, 15-en pedig megsebesültek, miután az egyik FÁK-tagország két állampolgára terrortámadást követett el az oroszországi Belgorod megye egyik lőterén szombaton.

Az Ukrajnával szomszédos Belgorodban péntek este kigyulladt egy elektromos alállomás az ukrán fegyveres erők ágyúzása következtében, és Harkiv megye határához közel fekvő orosz város egy részében megszűnt az áramellátás.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató