2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kirúgták a keresztény gyermekgondozót, mert nem volt hajlandó LMBTQ-könyveket olvasni gyerekeknek

Az eset Kaliforniában történt. A sértett, Nelli Parisenkova beperelte a munkaadóját.

A Foxnews arról ír, hogy egy kaliforniai gyermekgondozó tanár a múlt héten beperelte volt munkaadóját, miután felmondtak neki és rosszul bántak vele vallási gyökerű tiltakozása miatt:

nem volt hajlandó azonos nemű párokat bemutató könyvekből felolvasni a gyerekeknek.

Nelli Parisenkova négy évig a Bright Horizons Children's Centerben dolgozott Studio City-ben, és öt éves vagy annál fiatalabb gyerekekkel foglalkozott – derül ki csütörtökön a kaliforniai Legfelsőbb Bíróságon benyújtott panaszból. Az 1986-ban alapított Bright Horizons amúgy több száz telephellyel rendelkezik világszerte, és több mint 26 000 embert foglalkoztat.

A kaliforniai telephely igazgatója, Katy Callas áprilisban értesült Parisenkova vallási kifogásairól az anyaggal szemben, elutasította kérelmét, végül ellenséges munkakörnyezetet teremtett a hölgy számára, ami a felmondáshoz vezetett, írják.

„Zaklatással, megfélemlítéssel próbálták rávenni a felmondásra. Nem tudott visszatérni a munkahelyére, mert megtagadták a szálláskérelmét” – tette hozzá a sértett ügyvédje, aki azt is állította, hogy amikor ügyfelét behívták Callas irodájába, az igazgató „dühösen kikérdezte, és azt mondta neki, hogy ha nem akarja ünnepelni a sokszínűséget, akkor nyilvánvaló: ez nem az a hely, ahol dolgozhat. Adminisztratív szabadságot adott neki, kikísértette egy biztonsági őrrel, és kint hagyta a hőségben közlekedési lehetőség nélkül.

Végül húsz percet kellett gyalogolnia a tikkasztó időben, és 45 percet kellett várnia az átszállásra,  majd a következő két napon hőkimerültségtől szenvedett.”

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató