2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szijjártó Péter: A kijevi nagykövetség működését fenntartjuk

Az elmúlt hetek eseményei sajnos nem a béke, hanem az eszkaláció irányába mutattak, és számos olyan esemény történt, aminek eredményeként a háború a brutalitás irányába ment el. „Mi magyarok békét akarunk, és arra is hívunk fel mindenkit a nemzetközi politikában, hogy tartózkodjanak az eszkalációt okozó döntésektől, és végre a békedöntésekre kerüljön a hangsúly. Úgy tűnik, hogy erre még sajnos várni kell” – kezdte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn reggel.

Ezután a Kijevet ért találatokról beszélt.

Mint mondta, a kijevi nagykövet arról tájékoztatta, hogy a reggeli órákban négy becsapódást lehetett hallani. A nagykövet és munkatársai is biztonságban vannak, a nagykövetség épületét sem érte találat. Néhány órára időnként kimarad a mobilszolgáltatás vagy az áramszolgáltatás, de azért lehet dolgozni, így a nagykövettel közösen úgy döntöttek, hogy fenntartják annak működését, így bárki ott bajba kerül, segíthetnek nekik.

A nagykövetség szerzett be mobilágyakat és az élelmiszerkészletet is feltöltötték. Ha drámai változások állnának be a helyzetben, akkor változtatnak a nagykövetség működésén, tette hozzá.

(Szijjártó Péter / Facebook)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató