2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Momentum szerint reklámetikai szabályokat sért a kormány a legújabb hirdetésével

Bombaként ábrázolja a kormány az Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókat egy, az új nemzeti konzultációt reklámozó fotón. A Momentum elnöke és frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc szerint ez ízléstelen és hazug, ezért a Magyar Reklámszövetséghez fordult. 

Miközben a szomszédban háború zajlik, és Putyin is egyre gyakrabban utal nukleáris fegyverek bevetésére, az állítólag a »béke pártján« álló kormány legújabb propagandakampányában ledobott bombaként ábrázolja az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit – írja a közösségi oldalán a Momentum legújabb morálbajnoka, Gelencsér, aki, mivel szerinte a szövetség Reklámetikai Kódexe alapján ez etikai szabályokat sért, azt kéri, hogy a szövetség vizsgálja meg a reklámot és távolítsa el.

A kommunikációs kampány érzéketlen a megtámadott Ukrajnával és a háború valamennyi áldozatával szemben: mind a megkínzott és megölt ukrán civilekkel és katonákkal, mind az otthonukból elmenekült milliókkal.

A kommunikáció egyedül arra alkalmas, hogy kiszolgálja az orosz propagandacélokat és gyengítse az agresszorral szemben fellépő Európai Unió egységét – fogalmazott a Reklámszövetségnek írt levelében Gelencsér.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató