2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kommandósok számolták fel a győri börtön zárkatorlaszát – videó

Egy román állampolgárságú embercsempész egy letört, éles felületű csempedarabbal fenyegetőzött a győri börtönben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai október 17-én reggel észlelték, hogy a román állampolgárságú – magyarul nem beszélő – fogvatartott az elhelyezésére szolgáló zárka berendezését megrongálta, majd eltorlaszolta a zárkaajtót, az ágykeretet az ajtónyílás elé tolta, miközben egy letört, éles felületű csempedarabbal a kezében fenyegetőzött.

A rendkívüli eseményt a börtön műveleti csoportjának munkatársai kezelték. Az akció során nem történt sérülés. Az intézkedést nehezítette, hogy az embercsempész rab magyarul egy szót sem tud. A fogvatartott a számára nem megfelelő körülményekkel indokolta tettét.

Az elmúlt években az embercsempészettel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek száma folyamatosan és nagy arányban növekszik a hazai börtönökben. Mára már négy átlagos magyar börtön fogvatartotti létszámát teszik ki. Számuk hónapról hónapra folyamatosan nő, csak idén 1500 fővel növelték a fogvatartotti összlétszámot. Jelenleg 2473 embercsempész van a hazai börtönökben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató