2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Loláért nem fognak tüntetni, nem fognak felháborodni

Egy újabb bűncselekmény sokkolja Párizst, melyet valószínűleg illegális bevándorlók követtek el.

Lola, egy 12 éves kislány holttestét egy bőröndben találták meg a város 19. kerületében. Kezeit és lábait összekötözték, megkínozták, a bőrébe egy 0 és egy 1 számjegyet vágtak bele, majd elvágták a torkát.

A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján négy gyanúsítottat vett őrizetbe: Dahbia B-t, Amine K-t, Friha B-t és Rachid N-t. Mind a négyen Algériából érkeztek illegálisan.

Loláért nem fognak tüntetni, nem fognak felháborodni a médiában, nem készül film az emlékére, nem térdelnek le, nem lesz érte gyászszünet a Nemzetgyűlésben, nem fogják aranykoporsóba temetni a nagy tévétársaságok élő közvetítése mellett.

Pedig neki nem volt méteres bűnlajstroma, nem volt tele droggal a szervezete, és nem szegült ellen a rendőri intézkedésnek.

Ő csak egy francia kislány volt, akit négy algériai illegális bevándorló megkínzott, megerőszakolt, majd elvágta a torkát. 

Ő csak egy volt közülünk. Ezért a sorsa nem is érdekel senkit.- írja a Gerilla-Franciaország Facebook-oldala.

 

 

Megkínzott, megerőszakolt és meggyilkolt egy 12 éves kislányt egy migránsbanda Párizsban

Péntek este egy bevándorló egy 12 éves kislány bőröndbe zárt holttestét találta meg Párizs XIX. kerülete egyik lakóházának udvarán. Az első hírek alapján a holttest meg volt csonkítva. Nemsokára kiderült, hogy egy közelben lakó család aznap bejelentést tett, mert eltűnt a Lola nevű 12 éves kislányuk.

Lola nem jött haza az iskolából, a szülei ezért fordultak a rendőrséghez. A rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével kiderítették, hogy egy nő cipelt egy bőröndöt a közelben.

Még a hétvégén bebizonyosodott, hogy Lola holttestét találták meg. A halottkém jelentésére hivatkozva hétfőn a Le Figaró arról írt, hogy a 12 éves francia lány kezei és lábai össze voltak közölve, a nyakán egy vágás volt. A szombaton történt boncolás megállapította, hogy Lola halálát fulladás okozta. A kislány lábai meg voltak jelölve, az egyiken 0-s, a másikon 1-es felirat szerepelt.

A rendőrség emberölés miatt rendelt el nyomozást, eddig összesen négy személyt vettek őrizetbe, ide értve a holttestet megtaláló hajléktalant. A gyilkosság fő gyanúsítottja egy 24 éves algériai migránsnő, Dahbia B. A hatóságok szerint az algériai migránst látták a biztonsági kamerákon, amin egy bőröndöt cipel. Egy azóta frissen előkerült felvétel alapján Dahbia B. a holttest megtalálásának helyszíne körül sétált Lolával péntek délután. Az algériai migránst szombat délelőtt tartoztatták le.

A halottkém jelentése és egy szemtanú szerint a kislány megjelölt lábaiból arra lehet következtetni, hogy szervkereskedőknek esett áldozatul. A rendőrség a szervkereskedők elméletét nem erősítette meg. A legvalószínűbb feltételezésük az, hogy Dahbia B. pszichésen instabil és hajléktalanként élt Párizs utcáin.

Az egyik őrizetbe vett egyik férfiról azt közölte a rendőrség, hogy 43 éves, a feltételezésük alapján ő szállította a fő gyanúsítottat és egy darabig a bőröndbe rejtett holttestet is.

A rendőrség úgy véli, hogy a 43 éves férfi a gyilkosságot követően elvitte az algériai nőt és a bőröndöt a nővére otthonába, de ott a két lánytestvért összeveszett, aminek az lett a vége, hogy Dahbia B. távozott a helyszínről, de a bőrönd nélkül.

Az első számú gyanúsított a péntek éjszakát Párizs egyik, Bois-Colombes nevű külvárosi lakásban töltötte, ahol másnap letartóztatták őt. Ha viszont lakásban találták meg, akkor nem világos, hogy miért feltételezik azt az algériai migráns hajléktalan volt. Az biztos, hogy a nővérének van lakása.

A téma kapcsán a Mirror arról írt, hogy a meggyilkolt lány apja – aki házmester egy közeli lakásban – ellenőriztette a környéken készült biztonsági kamera felvételeket és ezek alapján látta, hogy a bűncselekmény helyszínén a lánya egy idegen személlyel beszélgetett. A hatóságok szerint az idegen személy Dahbia B. volt.

Szemtanúk azt nyilatkozták a Mirrornak, hogy az algériai migráns nő egyedül ment be az épületbe, majd fél órával később kijött egy nagy és nehéznek látszó bőrönddel. Ezt követően megkérte őket, hogy segítsenek neki vinni a csomagot. Senki nem gondolta, hogy ebben holttest van elrejtve. Dahbia B. később egy pékség előtt hagyta a bőröndöt, bement oda, majd egy kiflivel jött vissza. A szemtanúk elmondása alapján zavartnak és bizonytalannak tűnt.

A brit lap információi alapján az algériai nőt a gyilkosság mellett nemi erőszakkal és kínzással is vádolják. A V4NA nemzetközi hírügynökség információ szerint egészen biztosan megerőszakolták a kislányt.

A gyilkossággal összefüggésben a közösségi médiában is terjednek különböző információk. Egy Twitter-oldal tudni véli, hogy nem csupán Dahbia B. algériai migráns, hanem a másik három őrizetbe vett személy is. Az oldal közölte a nevüket is: Amine K, Friha B és Rachid N. Ezt a V4NA is megerősítette.

 

Egész Franciaországot megrázta a szörnyű gyilkosság

A 12 éves Lola iskolájában a gyerekek és a szülők kétségbe estek.

Az iskolába hétfő reggel ellátogatott Pap Ndiaye oktatásügyi miniszter és Anne Hidalgo párizsi főpolgármester.

Lola osztálytársai pszichológus segítségét vehetik igénybe.

A Le Parisiennek nyilatkozott a meggyilkolt 12 éves kislány egyik osztálytársának édesanyja. A nő arról beszélt, hogy a lánya egész hétvégén sírt, egy szemhunyásnyit sem aludt". Úgy érzi a család, hogy most már senkiben sem bízhat meg a környékünkön, az édesanya pedig nagyon félti a két gyermekét.Egy másik nő arról beszélt, hogy az elkövetkezőkben ő fogja a fiát iskolába vinni és elhozni onnan, nem hagyja, hogy gyalogosan járkáljon a közelben.

A migrációt hangzatos mondatai ellenére egyértelműen támogató Emmanuel Macron államfő felesége, Brigitte Macron, a történteket egy szörnyűséges tragédiának minősítette.

A francia sajtó arról ír, hogy a kegyetlen körülmények között elkövetett gyilkosság egész Franciaországot megrázta.- írta az Origo.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató