2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Több ukrán várost is robbanások ráztak meg kedd reggel

Újabb orosz csapásokról számoltak be több ukrán városból: Krivij Rih, Dnyipro, Harkiv és Mikolajiv is érintett.

Kijev:



Mikolajivban a támadás teljesen megsemmisítette egy lakóház egyik szárnyát. Egy Reutersnek nyilatkozó szemtanú szerint legalább egy ember meghalt a támadásban. A Dnyiprot ért csapásokkal az energetikai infrastruktúrát célozták meg, ami komoly károkat okozott – erről Kirillo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője számolt be Telegram-oldalán. Oleh Szinyehubov, Harkiv kormányzója Telegramon azt írta, hogy ma reggel az ellenség nyolc rakétát lőtt Harkivra az oroszországi Belgorod városából, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. A Krivij Rih-t ért támadás részleteiről egyelőre keveset tudni.

Az ukrán elnök időközben reagált a városaikat ért támadásokra. Zelenszkij megerősítette Mikolajivot ért rakétatámadást, kiegészítve azzal hogy csapás ért egy a virágpiacot is.

Hozzátette: „Vajon mi ellen harcolnak az orosz terroristák ezeken az abszolút békés létesítményeken?” Az elnök szerint az oroszok továbbra is azt teszik, amihez a legjobban értenek: „terrorizálják és megölik a civileket”.

Hétfő reggel újabb robbanások rázták meg Kijevet: Ukrán Elnöki Hivatal vezetője szerint kamikaze drónokkal támadták meg őket. A támadásnak egy több halálos áldozata és sérültje is van. A Kijev fölött megjelenő drónokról az ukránok azt állítják, hogy iráni gyártmányúak, ezért az ukrán külügyminiszter felszólította az EU-t, hogy szankcionálják Iránt, amiért drónokat szállítanak Oroszországnak.

A dnyipropetrovszki hőerőművet érte találat:

Támadás alatt Zsitomir is. A városban nincs áram.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató