2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kamu Geri: Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára

„Az olcsó orosz gáz csak egy újabb fideszes mítosz. Bulgária fővárosában, Szófiában a novemberi piaci gázár 350 Ft/m3. A magyar kormány ezt 1500 Ft/m3-es áron kötötte le a budapesti távfűtés részére. Hol van az olcsó orosz gáz? Sehol” – írja Facebook posztjában az alkalmatlan főpolgármester.



Karácsony szerint nincs olcsó orosz gáz, hiszen ha lenne, nem kellene brutálisan megemelt rezsiszámlákat fizetni az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak és a magyaroknak. „Putyin nagyon drágán adja a gázt hazánknak, a megemelt rezsiszámláink pedig végső soron az ő háborúját gazdagítják” – írja Kamu Geri, akinek még a főnöke, Gyurcsány Ferenc is elengedte a kezét.

Hozzáteszi, a megemelt villanyszámlát sem azért kell fizetni, mert Paks hirtelen elkezdett volna drágábban termelni, hanem „azt a horribilis lyukat, amit ütöttek a magyar gazdaságon az elfuserált orosz függőséggel és a drága orosz gázzal, úgy tömik be, ahogy csak tudják”. Majd a villanyra is egy szomszédos ország példáját hozza: „Zágráb rögzített áron kapja az áramot a horvát államtól, körülbelül 30 Ft/kWh áron. Nekünk ugyanezért 462 Ft-ot kell fizetni, miközben Paks nagyjából 12 Ft/kWh áron termeli az áramot”.

„Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára. Szembemegyünk Európával, szembemegyünk a szövetségeseinkkel és ismét, mint sajnos már oly sokszor, a vesztes oldalra állunk. Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk” – összegez Karácsony, aki a posztját – amit egy kormányzati bombás/nemzeti konzultációs plakáttal illusztrált – azzal kezdte:

„nem csak hitványság, de lúzerség is. Nem csupán rossz oldal, hanem a vesztes oldal is.”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató