2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Pelosi szerint Biden "látványos" munkát végzett, az első két éve jobb volt, "mint a legtöbb elnöké, akit meg lehet nevezni"

Nagyot ment Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke. 

Pelosi dicséri Bident az alacsony támogatottság ellenére. 

Nancy Pelosi házelnök egy keddi interjúban azt mondta, hogy

Joe Biden elnök "látványos" munkát végzett első két hivatali éve alatt, és hogy az első két éve jobb volt, "mint a legtöbb elnöké, akit meg lehet nevezni".

Pelosi dicsérete ellenére Biden elnök népszerűségi mutatója mindössze 40 százalékon áll, ami a Reuters szerint "sötét jel" a demokraták számára ebben a választási szezonban. Az elnök népszerűsége tavaly óta nem volt 45%-nál magasabb, derül ki a Reuters/Ipsos közvélemény-kutatásából.

Pelosi megjegyzései egy olyan időszakban hangzottak el, amikor az amerikai gazdaságot keményen sújtja az infláció, a túladagolásos halálesetek száma tovább emelkedik, a déli határ továbbra is túlterhelt az átkelni próbáló migránsokkal, és példátlan erőszakos bűncselekmények pusztítanak az amerikai városokban.

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal (BLS) legutóbbi jelentése szerint szeptemberben az infláció 40 éves rekordmagasság körül maradt.

Kedden a Goldman Sachs vezérigazgatója, David Solomon volt a legújabb banki vezető, aki riadót fújt a lehetséges recesszió közeledtével.

Más témák, például az amerikai nagyvárosokban növekvő erőszakos bűncselekmények is megviselik a demokraták népszerűségét. A Nagyvárosok Vezetőinek Szövetségének évközi felmérése szerint 2022 első felében az erőszakos bűncselekmények összességében 4,2%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest - írja az Axios.

A problémák a határon is rendkívüli szintet értek el, az El Paso szektorban naponta 1600 és 2100 közötti illegális határátlépést regisztráltak - jelentette hétfőn a New York Post.

Emellett 2021-ben az Egyesült Államokban először fordult elő a rekordok között, hogy több mint 100 000 túladagolásos haláleset történt, és 2022-ben a túladagolásos halálesetek száma továbbra is e rekordszintek közelében mozog.

"2021 májusa óta a texasi közbiztonsági minisztérium több mint 337 MILLIÓ halálos fentanil adagot foglalt le - ez elég ahhoz, hogy minden amerikai embert megöljön" - tweetelte Greg Abbott, Texas kormányzója.

"A drogkartellek kihasználják Biden nyitott határpolitikáját" - hangsúlyozta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató