2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Zelenszkij felszólította az európaiakat: terjesszenek olyan könyveket, melyek „Európa meggyengítőiről” szólnak

Zelenszkij bejelentkezett a Frankfurti Könyvvásáron, a közömbösség és a manipuláció veszélyére figyelmeztetett. „Kiváltképp fontos, hogy megosszuk az információt arról a borzadalomról, melyet Oroszország mért Ukrajnára” – mondta az ukrán elnök.

A manipuláció és az azt lehetővé tevő közömbösség veszélyére figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a Frankfurti Könyvvásáron közvetített videoüzenetében, információközlésre és párbeszédre ösztönözve a hallgatóságot.

„A tudás és az ismeretek hiánya” miatt van, hogy az emberek elfogadják az olyan országok politikáját, mint Oroszország vagy Irán – mondta az ukrán államfő. A videofelvételben Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a manipulálás elkerülése érdekében

kiváltképp fontos, hogy megosszuk az információt arról a borzadalomról, melyet Oroszország mért Ukrajnára”.

Az ukrán államfő emellett felszólította a hallgatóságot, hogy írjanak, tegyenek közzé és terjesszenek olyan könyveket, melyek „Európa meggyengítőiről” szólnak. Az írókhoz és szerzőkhöz fordulva szorgalmazta, hogy látogassanak el a háború sújtotta hazájába, hogy saját szemükkel lássák, népe min megy keresztül nap mint nap.

Kiemelte, hogy Oroszország és Irán láthatóan nem képviseltette magát a kedd este megnyílt németországi eseményen, mely egyébként a világ legnagyobb könyvszakmai találkozójának számít. Ezek az országok, mint mondta, „kevésbé vannak jelen a kulturális közegekben, ugyanakkor aktívan tevékenykednek ott, ahol minden elpusztul”.

Zelenszkij felesége ugyancsak kiemelt vendég lesz a könyvvásáron; ő személyesen látogat el Frankfurtba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató