2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Október 23-án Zalaegerszegen is tüntetne a hazaáruló Momentum - a rendőrség nem engedélyezi

Október 23-ára a zalaegerszegi Deák Ferenc térre a külföldi érdekeket kiszolgáló párt tüntetést szervezett, amit bejelentettek a rendőrségen, de a hatóságtól elutasító határozatot kaptak.

 

Mint ismert, az október 23-ai nemzeti ünnepünkön Orbán Viktor a korábbi bejelentés szerint Zalaegerszegen fog nyilvános beszédet tartani az 1956-os forradalom évfordulóján. 

A Momentum zalaegerszegi gittegylete úgy tervezte, hogy tiltakozással fogadja a városba érkező kormányfőt. Hivatalos úton be is nyújtották a tüntetésre vonatkozó kérelmet a rendőrséghez, azonban a hatóság most határozatban utasította el szándékukat. 

A rendőrség nem engedélyezte, hogy a Momentum Zala tüntetést szervezzen október 23-ára a zalaegerszegi Deák Ferenc térre, akkorra, amikorra Orbán Viktor a városba érkezik. – picsogta a párt közleményében. Zalai szervezetük Facebook oldalán ennek ellenére mégis meghirdették az eseményt október 23-ára 7:30-9:30 között, bár nem a város főterére, hanem a Kazinczy térre várják transzparensekkel és sípokkal a „pedagógusokat, diákokat, rezsikárosultakat, civileket”.

Bárhol jár a miniszterelnök Európában, tüntetés, pfújolás és kifütyülés fogadja 

– áll az esemény meghirdetésének indoklásában. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató