2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Beindult a Momentum partizán-csapata - fényfeliratokkal küzdenek a hatalom ellen

Fényfestéssel brillírozott a Momentum, az “igazság hete” pénteki felvonása ezúttal a Képviselői Irodaházra vetített feliratokból állt.

Hajnal Miklós, a párt prominense a közösségi médiában élő bejelentkezésében arra hívta fel a figyelmet, hogy “a Fidesz hazudott, azért hazudtak, hogy hatalmon maradhassanak”.

Hozzátette: ők, a Momentumban viszont azt a célt tűzték ki, hogy bemutassák az igazságot, ezért is libbentek a budapesti irodaházhoz, hogy az elmúlt évek “legsúlyosabb hazugságait” levetíthessék. Hajnal Miklós úgy fogalmazott: “mert igazság csak akkor lesz, ha leleplezzük a hazugságaikat. A hazugságaik miatt azt hihettük, hogy marad a rezsicsökkentés. Ehhez képest azt látjuk, hogy megemelték a gáz és az áram árát is. A hazugságaik miatt azt hihettük, hogy olcsón kapjuk az orosz gázt. Ehhez képest a régióban is az egyik legdrágábban kapja Magyarország.”

A kmauközgazdász Hajnal elmondta:

És egyébként hazudtak akkor is, amikor Oroszországról beszéltek, amikor azt mondták, hogy békemisszióra mennek, hogy Putyin a partnerünk, Európa barátja. Ez mind hazugság volt. Oroszország továbbra is prédaként tekint Európára. Azért szállják meg az oroszok Ukrajnát, amiért anno a szovjetek is megszállták Magyarországot, mert egyszerűen így tekintenek Európára. És ezért fontos, hogy amikor a fideszes propagandisták vagy a fideszes politikusok esetleg ismét hazudnának ezekben a kérdésekben, akkor mindig kimondjuk az igazságot. És mindig kimondjuk azt is, hogy elég a hazugságaikból. És mondjuk ezt minél többen, mondjuk ezt minél hangosabban, mondjuk együtt október 23-án és azután is. Elég a hazugságokból! - élte bele egyre inkább magát a nyilvánvaló csúsztatásokkal teli gondolatba, amit azért tényleg nagy bátorság volt így kimondani a történelmi tények ismeretében.

(PS nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató