2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bill Gates kijelentette, hogy hosszú távon az európai energiaválság „jó” dolog

Miközben az európai emberek azzal szembesülnek, hogy idén télen nem tudják majd megfizetni otthonaik fűtését, és fagyos, sötét áramszüneteket kell átélniük...

A Breakthrough Energy Ventures klímatechnológiai befektetési cégét reklámozva Gates a CNBC-nek azt mondta, hogy az emberek optimistábbak lettek azzal kapcsolatban, hogy meg lehet-e csinálni gyorsan a leválást az orosz földgázról.

Úgy állította, hogy azt lehet helyettesíteni szénerőművekkel is, mert „az emberek melegen tartása, a gazdaságok megfelelő állapotban tartása prioritást élvez”.

Másrészt ez hosszú távon jó, mert az emberek nem akarnak majd az orosz földgáztól függeni, így gyorsabban átállnak ezekre az új megközelítésekre.”

Gates kedden közzétette egyik tanulmányát „Az energiaátállás helyzete” címmel, amelyben kijelentette, hogy többek között az Egyesült Államoknak is – ahol a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből prosperáltak – kötelessége kéne legyen a gazdaság minden ágazatában teljes szén-dioxid-mentesítésére áttérnie.

Európában és Észak-Amerikában sok ország a jólét elérése érdekében szén-dioxiddal töltötte meg a légkört , és irreális és igazságtalan elvárni, hogy emiatt mindenki más lemondjon a kényelmesebb életről.”

– írta.

(888.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató