2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

56 alkalmából beszólt ismét az amerikai nagykövet: a jobboldal megunta és darabokra szedte

"Amikor a bátor magyarok 1956-ban fellázadtak az elnyomás és az igazságtalanság ellen, szabadságot és szuverenitást követeltek. Hősiességük méltán ad okot hatalmas büszkeségre, és töretlenül inspirálja világszerte mindazokat, akik az elnyomás ellen szállnak harcba és a szabadságukért küzdenek." - David Pressman amerikai nagykövet csúnya hibát követett el ezzel az üzenetével.

Amerika és a Nyugat hagyta lemészárolni a magyarokat, fejüket elfordították, miközben folyt a magyarok vére...

Ennek ellenére Pressmann az 56-osokra emlékezik. Vagy a történelmet nem ismeri, vagy provokál. Szerintünk az utóbbi.

A magyarok nem hagyták szó nélkül ezt az aljas bejegyzést, mutatjuk a hozzászólásokat.

Jeszenszky Zsolt:

Csodálatos dolog, hogy a szent USA nem csak az ő érdekeit kiszolgáló proxyállamokban finanszíroz háborúkat, hanem már akkor is óriási segítséget nyújtott a Szovjetunióval szembeni szabadságukért küzdő magyaroknak.

Bede Zsolt:

Köszi a sok fegyvert, pénzt meg támogatást, amit kaptunk 56-ban... bocs nem ide

Egy másik komment Réti Zsolttól:

Geronimo egy közülünk! Egy népet irtottatok ki!

Kár,hogy az U.S.A. nem segített,csak hitegetett,ezzel sok embert vitt a halálba - írta egy másik kommentelő.

Nem segitett az USA!Egyebkent ne keresztbe tett lábakkal üljön a Corvin köz szent helyén!Ez Magyarorszagon nem szokás! - egy másik komment.

Egy másik hozzászóló így reagált:

Jó dolog mások életébe belepofázni, ugye? Szabadság, demokrácia, mit tudsz te ezekről? Tavaly szétverték a városaitokat a blm aktivisták, az szabadság volt? Vietnámba, Irakba, Afganisztánba szabadságot vittetek? Afganisztánból dicsőségesen vonultatok ki, szabadságot hagyva az ottmaradottakra? A külföldön meghalt fiaitok szüleinek is ezt a rizsát lököd? Milyen jogon szóltok bele más országok életébe? Az erősebb jogán? Most Ti vagytok a Szovjetunió, gratulálok hozzá, hogy 70 év alatt sikerült idáig eljutnotok!        

Egy másik komment:

Tisztelettel megjegyezném,hogy az Ön országa és a nyugat-európai országok semmit nem segítettek akkor.Nem küldtek fegyvert,nem voltak szankciók,nem volt semmi.Remélem erre is emlékeznek.

Az igazság:

Az USA gyáva módon cserben hagyta Magyarországot, az 56-os hősöket. Jobb lett volna most is csendben maradni. Csak Elvis Presley tett 1956-ért.

Pressmann jobb, ha csendben marad, ajánlották neki:

Ne vedd a szádra '56-ot!!!

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató