2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Donald Trump bejelentette: indul a 2024-es amerikai választáson

Donald Trump szerint ahhoz, hogy az Egyesült Államok újra sikeres legyen, meg kell nyernie az elnökválasztást. Az exelnök Texasban tartott beszédében megfogadta, hogy leszámol a bűnözéssel, támogatja a rendőrséget, lezárja a határokat, csökkenti az inflációt, és a pandémia előtti szintre állítja vissza a gazdaságot.

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke egy texasi beszédében azt mondta, ahhoz, hogy az ország újra biztonságossá és sikeressé váljon, meg kell nyernie az elnökválasztást. 

Az exelnök szombat este a Mentsük meg Amerikát című nagygyűlésén azt mondta:

A választást manipulálták, az országunkat egyik napról a másikra tönkretették. Kétszer indultam el. Kétszer nyertem. A második alkalom sokkal jobban sikerült, mint az előző. 2020-ban több millióval több szavazatot kaptam, mint 2016-ban. És ugyanígy több szavazatot kaptam, mint bármelyik hivatalban lévő elnök az ország történetében. Ahhoz, hogy országunk újra sikeres, biztonságos és nagyszerű legyen, valószínűleg újra meg kell tennem.

Továbbá megfogadta, hogy leszámol a bűnözéssel, támogatja a rendőrséget, lezárja a határokat, csökkenti az inflációt, és a pandémia előtti szintre állítja vissza a gazdaságot.

Békén kell hagynunk a rendőrségünket és hagynunk kell, hogy végezzék a munkájukat 

– mondta a politikus és halálbüntetést követelt arra, aki megöl egy rendőrtisztet. Majd kiemelte, hogy elítéli a véget nem érő nyomozásokat, mivel „a Kongresszus bárki ellen vizsgálatot indít, akinek a vezetékneve Trump”. 

"A szemünk láttára Biden és baloldali felügyelői rendőrállammá változtatják Amerikát... szoktam mondani, hogy szocialisták... már nem vagyunk szocialisták, hanem kommunisták... Ez egy kommunista rendszer, amit most elviselünk."

A demokraták az ország alapkövei ellen vannak

Donald Trump a texasi gyűlésen úgy fogalmazott, a demokraták „az ország három alappillére, az olaj, Isten és a fegyverek ellen vannak”. Majd kiemelte, ha azt akarják a szavazók, hogy az Egyesült Államok megbukjon, akkor szavazzanak a demokratákra. 

Az amerikaiak olyan kongresszust és elnököt érdemelnek, akik megvédik nemzetünk határait. Ez egy nagyon egyszerű politika: Amerika az első

– húzta alá beszéde végén. 

A beszéde közben a himnusszal szakították félbe a követői Donald Trumpot:

"Szeretünk Trump! Szeretünk Trump! Szeretünk Trump!"

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató