2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Giorgia Meloni együttműködésről biztosította Orbán Viktort

Az új olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni közös és hatékony megoldásokat sürgetett Európa jelenlegi gazdasági, energetikai és biztonsági kihívásaira Orbán Viktorhoz intézett üzenetében, amelyet Twitter-fiókján közölt szombat este.

A jobboldali Itália Testvérei (FdI) elnöke, aki kormányával szombaton tette le esküjét, Orbán Viktor gratulációjára reagált.

„Köszönöm, Orbán Viktor! Kész vagyok az együttműködésre közös és hatékony megoldások megtalálásával azokra a gazdasági, energetikai és biztonsági kihívásokra, amelyekkel Európa szemben találja magát. Cselekedjünk legjobb képességeink szerint!”


– jegyezte be Giorgia Meloni mikroblogján.



Az olasz média kiemelt hírként kezelte Orbán Viktornak az eskütételt követően szintén Twitteren közölt gratulációját, amelyben a Meloni-kormány megalakulását nagy napnak nevezte az európai jobboldal számára.

A lengyel kormányfő Mateusz Morawiecki szintén jelentős napról írt Olaszország, az Európai Unió és a NATO számára. „Szükségünk van határozott és bátor vezetőkre, akik a tartós értékeket képviselik. Ma Európának és Lengyelországnak ilyen szövetségese van Rómában” – hangoztatta Morawiecki.

Giorgia Meloni a neki gratuláló összes politikusnak válaszolt, közöttük Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének és Joe Biden amerikai elnöknek is. Írt Zelenszkijnek is...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató