2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mansfeld Péterhez hasonlította a kormány ellen tüntető fiatalokat Tordai Bence

A Párbeszéd politikusa szerint a fiatalságnak ma is „egy elnyomó rezsimmel kell szembenézni, amikor az életüket, a jövőjüket kell megvédeni”.

Az 1956-os forradalom elbukott, de harminc évvel később tulajdonképpen a reményei, a céljai teljesültek be, amikor Magyarország szabaddá és szuverénné vált – mondta a Párbeszéd vasárnapi, Mansfeld Péter I. kerületi emlékművénél tartott, online közvetített megemlékezésén a párt társelnöke.

Tordai Bence kijelentette, hogy 1956 hősei, a pesti, budai és vidéki srácok voltak, és közülük volt az egyik legbátrabb és leghősiesebb a megtorlások legfiatalabb áldozata, Mansfeld Péter. Most is leginkább a fiatalokban lehet reménykedni, mert a fiatalok ma is kint vannak az utcán, amikor egy elnyomó rezsimmel kell szembenézni, amikor az életüket, a jövőjüket, a tanáraik életét és sorsát kell megvédeni” – mondta a politikus.

Mansfeld Péter nem csak a legfiatalabb hőse volt a forradalomnak, de egyike azoknak, akik a legkésőbb adták fel. Azért zárták be és ölték meg, amit a forradalom után tett, mert továbbra is szervezkedett, továbbra is meg akarta dönteni az elnyomó rezsim hatalmát, továbbra is szabad, szuverén országot akart – jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.

Senki ne adja fel a reményt

„Sokkal inkább meg kellene becsülni a szabadságot és a szuverenitást, nem szabad feladni az értük való küzdelmet még akkor sem, ha pillanatnyilag nem úgy látszik, hogy győzelemre állunk ebben a harcban” – tette hozzá Tordai Bence. A frakcióvezető-helyettes azt kérte,

senki ne adja fel a reményt, és ha valaki mégis reményt vesztene, akkor gondoljon Mansfeld Péterre
és azokra, akik soha nem adták fel, és később a történelem igazolta a gondolataik, vágyaik és törekvéseik érvényességét.    

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató