2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Két évig halott apjával élt együtt, mert kellett a nyugdíja

A vádlott munkanélküli volt, egyetlen bevétele, apja nyugdíja volt.

Vádat emelte az 53 éves mosonmagyaróvári férfi ellen, aki több mint két évig élt halott édesapja holttestével csak azért, hogy felvehesse a nyugdíját. Az Ügyészség közleménye szerint a vádlott egy családi házban lakott együtt a beteg édesapjával. Mivel az édesanyja és testvére korábban elhunytak már, így csak ketten éltek a házban. 

A vádlott munkanélküli volt, nem rendelkezett bevétellel, csak az apja nyugdíjából tudtak megélni, ám 83 éves korában, 2019 decembere környékén a vádlott apja meghalt.

Mikor a vádlott ezt észlelte, az elhunytat levetkőztette, ágyba fektette, majd betakarta, ezt követően azonban a hatóságokat nem értesítette a halálesetről” – írja az Ügyészség. 

A vádlott 2020 januárja és 2022 februárja között minden hónapban jogosulatlanul felvette édesapja nyugdíját, a két év alatt közel 5 millió forintot. Egy másik ügy miatt keresték fel a férfit a rendőrök, akiknek egyből jelezte, hogy az apja meghalt. 

A terhelt ellen minősített költségvetési csalás miatt emelt vádat az ügyészség, és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta, hogy a lefoglalt 1,7 millió forintot a Magyar Államkincstárnak adja ki, és ezen túlmenően a fennmaradó több mint 3,2 millió forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást a bíróság. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató