2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bukta: a baloldal álhíroldalának is Szegiben vannak az iratai

Újabb szál vezet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szegibe.

Újabb szál vezet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szegibe, írta szerdán a Magyar Nemzet.

Ezúttal az Ezalényeg nevű, egyértelműen kampánycélokat szolgáló portálról derítette ki a lap,

hogy ugyanaz a Tóth Józsefné a könyvelője, mint a Bajnai Gordon-féle DatAdatnak.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, „elkóricált” a DatAdat könyvelése, egy borsodi kis faluban, Szegiben találhatott rá a NAV.

Szigetvári Viktor, Bajnai korábbi tanácsadója és államtitkára, a DatAdat Professional Kft. ügyvezetője a Telexnek adott interjújában elmondta, az amerikai tulajdonostól elkülönülten működő magyar társaság könyvelését alapítása óta ugyanaz a könyvelőiroda végzi. Szigetvári úgy fogalmazott, „Borsodban is működhetnek professzionális, a munkájukat lelkiismeretesen végző, tisztességes könyvelők” – hozzátéve, hogy a cég is és a könyvelő is minden jogszabályt betartva végzi a tevékenységét.

A Magyar Nemzet nyomán kedden már arról írtunk, a DK európai parlamenti képviselőjéhez, Dobrev Klárához kapcsolódó cég, a Legal and Finance Kft. is Szegiben működik. A DK nem reagált a lap könyvelőcéggel kapcsolatos kérdéseire.

Ahogy az Ezalényeg kiadója, az Oraculum 2020 Kft. is, amelynek könyvelését ugyancsak Tóth Józsefné végzi.

További érdekesség, írja a Magyar Nemzet, hogy a DatAdat Professional Kft.-ben felbukkanó Molnár István érdekeltségébe tartozik az az EagleEye-Marketing Kft., amelyben ügyvezetőként tevékenykedik Páva Zoltán, az Ezalényeg.hu kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a tulajdonosa.

Ez utóbbi társaságnak pedig ismét csak nem más a könyvelője, mint Tóth Józsefné, akinek irodájában, Szegiben tartottak a múlt héten házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal DatAdat-ügyben nyomozó munkatársai.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató