2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Hont Andrásnak elege lett, hogy gimnazistákat áldoz fel az ellenzék

Mintha egy kicsit eltávolodtunk volna a pedagógusbérektől meg a tanárok munkakörülményeitől.

„Mintha egy kicsit eltávolodtunk volna a pedagógusbérektől meg a tanárok munkakörülményeitől, amely témák – elvben – az egész purparlé alapját képezték, és amely témák nemrég még ürügyet szolgáltattak a tiltakozásipar prominenseinek, hogy elhallgattassák a kritikusokat mondván, most minden mást félre kell tenni, másról nem illik beszélni, mert az egyetlen morális kötelesség mást szóba sem hozva kiállni az Ügy mellett.

Nos, amennyiben az Ügy lenne a fontos, akkor aprólékos exegézis és fölényeskedő kioktatás helyett »Je suis kukás« kitűzővel nem megyek be egy ideig tanítani, és erre szólítom föl a többi tanárt is, a szülők kénytelenek lesznek otthon maradni, és leáll a gazdaság, de előtte azért még emelnek a béreken. Ez ilyen k*rva egyszerű.

De valójában az ügy annyi, hogy az egyik fél büszkén hirdetheti maga különb voltát, hogy ő a szépség meg a jóság letéteményese, mert a másik milyen ocsmány, mocskos szájú dekadens (Bayer Zsolt lovagkeresztjével nem volt bajuk), a másik fél pedig elitizmusában megmártózva vetheti oda, hogy mennyivel műveltebb, mert amazok ott még azt se tudják, hogy Csokonai is, Petőfi is k*rvaanyázott, Pázmányról, hát, arról meg jobb nem is beszélni.

Valami szobrász egy csak általa értelmezhető performansszal fölszólítja az igazgatót diákja helyett a nemi szervétől való elhatárolódásra, egyben az egyházi intézmény vezetőjének címzett kirohanásban a »klerikálfasiszta« Orbán-rezsim vesztét kívánja. Szintén az igazgatónak címzi sorait a Magyar Rádió néhai átmeneti elnöke, Pécs Városért díj kitüntetettje Krassó László (a megszólalók közül csak az ő nevét írom le), aki az iskola volt diákjaként a gimnazista lány kirúgását követeli, vagy különben visszaküldi az érettségi bizonyítványát. Ne álljunk meg az érettségi bizonyítványnál! Ezennel indítványozom, hogy haladéktalanul vonják vissza a Pécs Városért díjat és lehetőleg a teljes nyugdíjat is. Vagy legalább egy részét. De azoktól is, akik ki tudja hanyadik gimnazistát áldozzák föl permanens forradalmuk oltárán.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató