2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Elon Musk 18 000 milliárdért megvette a Twittert: „Azért tettem, hogy segítsek az emberiségnek”

Elon Musk hivatalosan is megvette Twittert. A világ legvagyonosabb embere azt mondja, reméli, hogy a platform még évekig a legnépszerűbb kommunikációs tér marad.

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa kifejtette a 44 milliárd dolláros (18 000 milliárd forintos) vásárlás okait, és azt mondta:

"Jelenleg nagy a veszélye annak, hogy a közösségi média szélsőjobboldali és szélsőbaloldali részekre szakad, amelyek több gyűlöletet és megosztottságot keltenének társadalmunkban."

"A kattintások iránti könyörtelen hajsza során a hagyományos média nagy része táplálta és kielégítette ezeket a polarizált szélsőségeket, mivel úgy gondolják, hogy ez hozza a pénzt, de ezzel elvész a párbeszéd lehetősége" - folytatta Musk, majd elmondta:

Ezért vettem meg a Twittert. Nem azért tettem, mert könnyű. Nem azért tettem, hogy több pénzt keressek. Azért tettem, hogy segítsek az emberiségnek, amit szeretek. Tehát alázattal, felismerve, hogy ennek a célnak a megvalósításában a legnagyobb erőfeszítéseink ellenére való kudarc nagyon is reális lehetőség- idézte a világ legvagyonosabb emberének szavait a TMZ.

Musk egyébként már egy videót is közzétett arról, ahogy besétál a Twitter főhadiszállására, mégpedig nem is akárhogy, egy mosdókagylóval a kezében!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató