2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Komjáthi Imre: Nem automatikus, hogy az MSZP támogatja Karácsonyt 2024-ben

Az újdonsült MSZP-társelnöknek nagyon elege van abból, hogy „akkumulátor pártként” használják a szocialistákat: azaz ők az adják az irodát, az aktivistákat, a többiek meg a jelöltet.

A Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának vendége volt az MSZP újdonsült társelnöke, Komjáthi Imre. A beszélgetés első felében szó esett szakszervezetiségről, a Gyurcsány-korszakról, arról, hogy miért vállalta el az elnökséget, és vajon miért hátrált ki az indulásból Mesterházy Attila.

Az interjú második felében szóba kerültek az aktualitások is.

Komjáthi elmondta: elnökként arra fog törekedni, hogy 2024-ben mindenhol legyen szocialista jelölt, aztán méretesse meg magát helyi előválasztáson, vagy akár a tárgyalóasztalnál.

„Azon leszek, hogy az MSZP ne legyen még egyszer akkumulátor párt. Sok kampányban részt vettem már, és azt láttam, hogy ott voltak a különböző pártlogók, és szétnéztem, és csak szocialista aktivistákat láttam. Megkérdeztem, hogy a többi pártnak hol vannak az aktivistái: ház azok nincsenek. És mi adtuk az irodát, mi adtuk az aktivistákat, plakátokat, sok mindent, és a másik párt adta a jelöltet” – magyarázta Komjáthi, aki újra leszögezte: nem lesznek akkumulátor párt, akit leszívnak, majd veszélyes hulladéként eldobnak, és még mérgezőnek is tartják őket.

Ezután kérdezte meg Gavra Gábor, az MSZP beáll-e Karácsony Gergely mögé a 2024-es főpolgármesterválasztáson. „Senkinek a támogatása nem automatikus az MSZP oldaláról” – jegyezte meg Komjáthi. Ez azért is érdekes, mert pont egy hónapja Gyurcsány Ferenc is arra utalgatott a Partizán-interjúban, hogy kihátrálnak Karácsony mögül. Komjáthi azért sietve megdicsérte Karácsonyt, aki szerinte kiváló teljesítményt nyújt ebben a válságos időszakban.

A társelnök kijelentette: arra fognak törekedni, hogy mindenhol legyen szocialista jelölt, mint amilyen Horváth Csaba is volt 2019-ben, akit Karácsony Gergely legyőzött. Ha Karácsony most is megnyeri az előválasztást, beállnak mögé – derült ki az interjúból.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató