2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Zelenszkij: Az orosz parancsnokság a halálba hajszolja az embereket

Az ukrán elnök szerint a legsúlyosabb harcok Kelet-Ukrajnában a Donyeck mellett fekvő Avdijivka és Bakhmut közelében zajlanak.

Az ukrán csapatok két keleti városban ellenállnak az orosz erők ismételt támadásainak, míg a déli fronton harcra készülnek a stratégiai fontosságú Herszon térségéért, amelyet Oroszország a jelek szerint megerősít – olvasható a Reuters cikkében.

A portálon azt írják: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda esti videóbeszédében azt mondta, hogy jó hírek érkeznek a frontról, de részleteket nem közölt. Nem említette, hogy mi történik Herszonban, amelyről tisztviselők és katonai elemzők azt jósolják, hogy a háború egyik legkövetkezetesebb csatája lesz, mióta Oroszország nyolc hónapja megszállta Ukrajnát.

Herszon stratégiai fontosságú

Zelenszkij szerint a legsúlyosabb harcok Kelet-Ukrajnában a Donyeck mellett fekvő Avdijivka és Bakhmut közelében zajlottak.

„Itt mutatkozik meg leginkább az orosz parancsnokság őrülete. 

Nap mint nap, hónapok óta ott hajtják a halálba az embereket, a legmagasabb szintű tüzérségi csapásokat összpontosítva”
– mondta az ukrán elnök.

A lap szerint az orosz erők többször is megpróbálták elfoglalni Bakhmutot, amely az ukránok által tartott Szlovjanszk és Kramatorszk városokba vezető főútvonalon fekszik. Azt írják: a Dnyipro folyó torkolatánál fekvő Herszon városáért vívott közelgő csata fogja eldönteni, hogy Ukrajna képes lesz-e lazítani Oroszország szorítását a déli részen.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató