2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

DK: Éppen a magyar gáztározók töltöttsége marad el az európaiaktól

„Ember legyen a talpán, aki talál egy igaz szót a miniszterelnök ma reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújában. Orbán Viktor azt állította, hogy nálunk tele vannak a gáztározók, de másnak ez a szankciók miatt nem sikerült, valamint, hogy a szankciók felelnek az inflációért is”, írta a DK európai parlamenti képviselője. Orbán Viktor péntek reggel a rádióban a többi között arról beszélt:

„Ma Magyarország el tudja látni magát gázzal, a nyugatiak meg nem. Miért kéne összeállni velük, hogy közösen szerezzünk be? Azzal mi csak rosszul járnánk.”

Molnár Csaba szerint ezzel szemben az igazság a következő:

- a gáztározók átlagos töltöttségi szintje az EU-ban 92%-os, a magyar töltöttségi szint 79%. Éppen a magyar gáztározók töltöttsége marad el az európai tározókétól.

- A magyar élelmiszerek árai a tönkretett forint és az orbáni infláció miatt szaladtak el. Nem véletlen, hogy sehol az EU-ban nem drágultak akkorát az élelmiszerek, mint Magyarországon, ez magyar sajátosság, amit Orbán Viktornak „köszönhetünk”

– írta a Demokratikus Koalíció politikusa, aki szerint Orbán Viktornak az általa is megszavazott szankciók az utolsó reménye, hogy másra hárítsa a felelősséget, ellenkező esetben be kellene ismernie: az elmúlt 12 év és az Orbán-rendszer tette tönkre Magyarországot, Orbán miatt van megélhetési válság.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató