2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tucker Carlson: Biden háborúja Oroszország "elpusztítására" az Egyesült Államok ellen fordult

A Fox News műsorvezetője közölte: Biden ukrajnai „szent háborúja” gázolaj nélkül hagyja az Egyesült Államokat.

Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője szerint Joe Biden elnök Ukrajna-politikája megfosztja az Egyesült Államokat a gázolajtól.

"Az Energia Információs Hivatal szerint 25 nap múlva már nem lesz gázolaj az országban. Mi fog történni? Minden leáll" - mondta az újságíró, megjegyezve, hogy a teherautók, vonatok, uszályok és mezőgazdasági gépek nem fognak tudni működni.

Rámutatott, hogy ez a Moszkvával szembeni korlátozó intézkedések következménye.

"A kőolajtermékek importjának tilalma Putyint volt hivatott büntetni. Mi lett az eredmény? Az orosz rubel erősebb lett, mint egy évvel ezelőtt. Az európai gazdaság eközben összeomlik"

- mondta a műsorvezető.

Carlson szerint az amerikai stratégiai tartalékból származó olaj Kínának történő eladásával a Kremlnek kellett volna ártani. De nem így történt, és az USA szegényebb lett - tette hozzá Carlson.

Arra a kérdésre, hogy mivel indokolható a hatóságok ilyen irracionális fellépése, az újságíró Jamie Raskin marylandi kongresszusi képviselő nyilatkozatára hivatkozott, aki szerint Oroszország ortodox keresztény ország, hagyományos értékekkel, ezért el kell pusztítani. Ugyanakkor Carlson szerint a képviselő nem hagyományos háborúnak, hanem "dzsihádnak" nevezte a háborút.

Marjorie Taylor Greene, amerikai képviselő elmondta Tucker Carlsonnak, hogy

hétfőn bevezeti a vádemelési cikket (impeachment) Biden ellen, mert olajat ad el Kínának

Az ukrajnai orosz katonai művelet kezdete óta a nyugati országok fokozták a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. Ez azonban problémákat okozott az Egyesült Államoknak és Európának, mivel az üzemanyagárak emelkedését és rekordszintű inflációt idézett elő. Ahogy Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, de a korlátozások súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Mindazonáltal az államfő szerint Oroszország pénzügyi stabilitása nem sérült, és maga Európa is szankciós zsákutcába jutott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató