2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Zelenszkij meghívta Melonit Ukrajnába, Putyin is gratulált

Az ukrán elnök Ukrajnába hívta Olaszország új miniszterelnökét, Giorgia Meloni-t - írja a RIA Novosztyi.

"Gratulálok Giorgia Meloninak Olaszország miniszterelnökévé való kinevezéséhez. Várom a további gyümölcsöző együttműködést. Megbeszéltük Ukrajna integrációját az EU-ba és a NATO-ba. Meséltem neki az országunk helyzetéről, és meghívtam Ukrajnába."

- szól a közlemény Zelenszkij Twitter-oldalán.

Giorgia Meloni az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia, FdI) nevű jobboldali pártjának vezetésével a jobboldali pártszövetség magabiztosan győzött a szeptember 25-i olaszországi választásokon, és ő lett az ország első női miniszterelnöke.

Meloni korábban kijelentette, hogy Olaszország mindig Ukrajna oldalán fog állni. Ez nem nagyon tetszett az olaszoknak, a Twitteren rengeteg kommentben kritizálták az új miniszterelnököt.

Putyin is gratulált

Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált Giorgia Meloninak Olaszország miniszterelnökévé való kinevezéséhez – közölte Szergej Razov orosz nagykövet.

Razov elmondta, hogy Oroszország álláspontja az új olasz vezetésről nyitott.

"A magam részéről elmondhatom, Putyin elnök gratulált Giorgia Meloni kinevezéséhez, Lavrov külügyminiszter gratulált Tajani miniszternek. Az orosz parlament két kamarájának elnöke gratulált olasz kollégáinak, sok sikert kívánva nekik. Ez az olasz nép döntése volt, és együtt fogunk dolgozni az Olaszországot képviselő kormánnyal. Együttműködünk, ha ez a vágy kölcsönös ezzel a kormánnyal" - mondta a nagykövet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató