2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Úgy ünnepelték Dobrev Klárát a DK kongresszusán, mintha most nyert volna választást

Dobrev Klára, aki nemrég árnyékkormányt jelentette be, rezsimentő programot hirdetett a DK szombati konresszusán, és elmondta, hogy milyen országban szeretne élni. Molnár Csaba szerint Orbánt bepalizta Putyin, és csak a miniszterelnök tehet az inflációról, a forint gyengüléséről. A DK kongresszusán nyoma sem volt az ellenzéki letargiának, Dobrev Klárát úgy fogadták, hogy azt még Orbán Viktor is megirigyelné. Gyurcsány Ferenc zárt körben mondott beszédet.

Dobrev Klára a DK XII. kongresszusán elmondott beszédében eljátszott a gondolattal, hogy mi történt volna, ha az elmúlt 12 évben a baloldali kormányok vezetik Magyarországot. Például ma euróval fizetnénk a boltban, és tele lenne az ország szélerőművekkel.

Többek között bejelentette az árnyékkormány, hogy rezsimentő alapot hoznak létre, segítő kezet nyújtva azoknak a családoknak, amelyeknek gondot jelent a decemberi fűtésszámla. Emiatt arra kértek mindenkit, hogy A legkisebb is számít felkiáltással, akinek módja van rá, november 15-ig utaljon ebbe a szolidaritási alapba - írja az Index.

Dobrev szerint ma Magyarország hatalmas bajban van, mert a magyar állam jelenleg gyenge, miután Orbán Viktor és kormánya az utóbbi 12 évben szisztematikusan legyengítette. Ezzel szemben egy erős állam arról ismerszik meg, hogy egy válság idején is képes megvédeni az állampolgárait. Sőt, Dobrev Klára szerint a magyar állam ma nem csupán gyenge, hanem nemtörőm is, mert nem törődik az emberekkel.

A politikus azt szintén a gyenge állam jellemzőjének tartja, hogy, mint fogalmazott: az árak az egekben, a bérek a pokolban. Vagyis az épp kibontakozóban lévő válság is élesen rámutat, hogy mennyire gyenge a magyar állam. Ennek bizonyítására példaként arról beszélt Dobrev Klára, hogy a kormány jelenleg egy lépést sem tesz, hogy megvédje a magyar munkahelyeket és kkv-kat.

"Nem a háborúk és a szankciók, hanem a rossz kormányzás gyengítette meg Magyarországot" – mutatott rá Dobrev Klára.

Szerinte, ha a baloldal kormányozott volna, akkor 2014-2015 környékén be tudtunk volna lépni az eurózónába, nem értéktelenedik el a magyarok fizetése és vagyona 20-25 százalékkal az utóbbi években. Emellett  ma Magyarország hivatalos fizetőeszközével, az euróval fizetnénk a boltokban, befejezik, valamint folytatják, és más épülettípusokra is kiterjesztik a panelfelújítási programot.

ennek eredményeként mára több mint félmillió magyar lakás és más típusú lakóépület lenne felújítva, valamint ma mi lennénk Kelet-Európa leginkább energiafüggetlen állama.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató