2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Macron szerint a párizsi bűncselekmények felét "külföldiek követik el"

Valójában többről van szó...

A Lola-ügy után, amelyben egy illegális algériai nő érintett, Emmanuel Macron egy tévéinterjúban kénytelen volt bővebben kifejteni a bevándorlás és a bűnözés közötti kapcsolatot, illetve kifejtette, hogy "nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy az általunk megfigyelt bűncselekmények legalább fele külföldiektől származik".


Az államfő szavait részben alátámasztották a legfrissebb hivatalos adatok, amelyek szerint a párizsi bűncselekmények (vagyon és emberek elleni támadások) gyanúsítottjainak 48%-a külföldi. 

Bizonyos bűncselekmények esetében azonban az előfordulási arány még szembetűnőbb: az erőszakkal elkövetett rablások 70,4%-át és az egyszerű lopások 75,6%-át "külföldiek" követik el Párizsban. A külső elővárosok esetében pedig majdnem ugyanilyen magas az arány: az összes bűncselekményt együttvéve a külföldiek aránya 41%, míg az erőszakkal elkövetett rablásoknál 57,8%, az egyszerű lopásoknál pedig 65,1%.

A francia elnök azonban elutasította, hogy "egzisztenciális kapcsolatot állapítson meg a bevándorlás és a bizonytalanság között". Macron terve a jelenség elleni küzdelemre ezért az lesz, hogy gyorsabban "integrálják" azokat, akik "hivatást éreznek a maradásra", és "egyszerűsítik" a többiek kiutasítását.

Közben megszólalt az iszlám- és bevándorlásellenes Eric Zemmour, aki a legutóbbi elnökválasztáson elbukott.

A Twitteren megosztott egy videó Párizsról az alábbi kérdéssel:

Ha az állam már azt sem tudja, hogyan tegyen rendet az ország legturisztikaibb néhány száz méterén, mint például a Place du Trocadéro-n, hogyan tudja biztosítani a franciák biztonságát az ország többi részén?

A kis Lola bestiális meggyilkolása megdöbbentette a franciákat, több tüntetést és megemlékezést is tartottak a migránsokat szapulva.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató