2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Oroszok: Minden kijelölt célpontot eltaláltunk

Az Orosz Fegyveres Erők új cirkálórakéta-csapásokat indítottak Ukrajna katonai vezetési és energiarendszerei ellen - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

"Az Orosz Föderáció fegyveres erői továbbra is nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi és tengeri fegyverekkel mértek csapásokat Ukrajna katonai vezetési és energiarendszerei ellen. A csapások céljait elérték. Minden kijelölt célpontot eltaláltak"

– közölte a tárca.

Találat érte a Dnyipro vízerőművet

Zaporizzsjában a Dnyeper vízerőmű közelében lévő egyik alállomást találat érte, a város egy részében nem működik az áramszolgáltatás – számolt be az Együtt Vagyunk Oroszországgal közhasznú egyesület elnöke, Volodimir Rogov.

A találat éppen a Dnyeper vízerőmű közelében lévő alállomást érte. A robbanás miatt áramkimaradások vannak a városban 

– mondta hétfőn a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az elnök. Valamint azt is megjegyezte, hogy Zaporizzsjában már az alállomást ért támadás előtt is áramkimaradások voltak.  

Eközben a Sztrana ukrán média robbanásról és tűzről számolt be a Dnyipro vízerőmű közelében. A jelenlegi információk szerint hatalmas füstoszlop gomolyog a helyszínen.

Áramszünetekre figyelmeztetnek Kárpátalján is

A kritikus infrastruktúrát ért tömeges bombázások miatt országszerte vészhelyzeti áramszüneteket vezetnek be – jelentette be Facebook-oldalán Kárpátalja kormányzója, Viktor Mikita.

Az orosz terroristák ismét hatalmas csapást mértek az energiarendszer létesítményeire Ukrajna több régiójában. A rakéták egy részét a légvédelem lelőtte, míg mások célba találtak. A szolgálatok a következmények kiküszöbölésén dolgoznak 

– írta a bejegyzésében a tisztviselő. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató