2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az orosz hadsereg hatalmas csapást mért, amely jelentősen megzavarta az ukrán fegyveres erők irányítását

"Az ukrán parancsnoki, kommunikációs és energetikai rendszerek létesítményei ellen október 31-én nagy hatótávolságú, precíziós irányítású légi és tengeri fegyverekkel végrehajtott nagy erejű csapás következtében az AFU-csoportok (Ukrán Fegyveres Erők) irányítása és logisztikája jelentősen megszakadt"

- közölte az orosz védelmi minisztérium.



Az orosz hadsereg intézkedései jelentősen akadályozták az ukrán tartalékosok vasúti szállítását a harcterekre. A csapások az ország hadiipari komplexumának vállalatainál is megzavarták a termelést.

Ezen kívül Kijevet megfosztották az értékes nyugati fegyverektől.

"Két amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es légvédelmi radarállomást semmisítettek meg a Luhanszki Népköztársaság Bilohorivka és a Donyecki Népköztársaság Soledar területén" - pontosított a katonai hivatal.

Az orosz hadsereg hatékonyan csökkenti Ukrajna katonai potenciálját azáltal, hogy az ellenség kritikus infrastruktúráját támadja - mondta ma Szergej Sojgu védelmi miniszter. Hozzátette, hogy ennek során kimerítő intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy megakadályozzák a volt szovjet köztársaság lakosainak halálát.

Az orosz fegyveres erők október 10-e óta nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel csapást mérnek Ukrajna katonai parancsnoki, kommunikációs és energetikai rendszereinek létesítményeire. Vlagyimir Putyin szerint ez válasz a krími híd elleni kijevi terrortámadásra és az oroszországi polgári létesítmények elleni egyéb támadásokra.

Orosz Gradok munkában:



Herman Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint csak az október 10-i és 11-i rakétacsapások az ország energetikai infrastruktúrájának mintegy 30 százalékát érintették.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja "azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A fegyveres erők feladata Donbássz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató