2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Klicsko visít: Mínusz tíz fokban jönnek majd az igazi problémák!

Az ukrajnai áram- és vízellátási infrastruktúra elleni további orosz támadásokra figyelmeztetett Vitalij Klicsko a német N Tv hírtelevíziónak adott interjúban. Kijev polgármestere a konfliktust értékelve úgy fogalmazott: „Ez nem egy különleges katonai művelet, ez nem a hadseregek háborúja. Ez egy háború a lakosság ellen”.


 
Klicsko szerint a kritikus infrastruktúra elleni célzott támadások „megmutatják ennek a háborúnak az igazi arcát”. A polgármester népirtásnak nevezte az Ukrajna területén folyó orosz hadműveleteket:
 
„Ez nem egy különleges katonai művelet, ez nem a hadseregek háborúja. Ez egy háború a lakosság ellen” – fogalmazott az 51 éves politikus.

„Ha kint mínusz 10, mínusz 20 fok lesz, ami télen gyakran előfordul, akkor lesznek igazi problémáink”

– mondta a kijevi polgármester.

Részben helyreállították a vízellátást

Klicsko kedden bejelentette, hogy több ezer szükségszállót építenek a novembertől várható hideg ellen a fővárosban. Ennek érdekében számos épületet – például iskolákat és óvodákat – újítottak fel és tettek energiahatékonyabbá. Az emberek hosszabb ideig tartózkodhatnak ezeken a szükségszállásokon, és az élelmiszerrel való ellátásuk is könnyebbé válik.

Klicsko szerint azonban Kijev hárommillió lakosának ez még nem elég: „Ez túl kevés. Bizonyos mértékig tudunk segíteni az embereknek, támogatjuk őket, amiben csak lehet, de ez nagy kihívás számunkra”.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató