2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Magyar fejvadászok segítségével fogták el német rendőrök a „mezőszemerei szemkiverőt”

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt 2021 óta körözte a Fővárosi Törvényszék azt a mezőszemerei férfit, aki ellen ezen kívül még további öt körözés volt érvényben, többek között prostitúciós tevékenység elősegítése, kitartottság és csalás miatt, és akit nemrégiben Németországban sikerült elfogni – derül ki a Police.hu-n megjelent tájékoztatásból.

V. László Csaba ellen hazai és nemzetközi elfogatóparancsok is érvényben voltak, emellett az általa elkövetett bűncselekmények súlyossága miatt a rendőrség hazai Top50-es körözési listáján is szerepelt.

„A mezőszemerei szemkiverőként elhíresült, agresszív férfi kiterjedt rokoni kapcsolatait igénybe véve először idehaza, majd külföldön is lányok futtatásából tartotta el magát. Nemcsak alkalmi nőismerőseivel, hanem közeli családtagjaival is prostitúciós tevékenységet végeztetett” – írja a rendőrség. Más illegális pénzszerzési tevékenységeket is folytatott, csalás miatt külföldön is folytattak már ellene eljárásokat.

Az általa elkövetett bűncselekmények miatt a hazai bíróságok eddig összesen több mint 11 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A börtönbe azonban nem vonult be, két éve eltűnt a hatóságok elől.

A körözési eljárás során felmerült, hogy külföldön tartózkodhat, ezért a Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai bekapcsolódtak az ügybe. Miután több olyan adat is felmerült, hogy a keresett személy Németország középső, illetve keleti régióiban tartózkodhat, kapcsolatba léptek a német hatóságokkal.

„A német rendőröknek a magyar kollégáiktól kapott információk alapján, nemzetközileg koordinált operáció keretében 2022. november 1-jén délelőtt sikerült a keresett személy tartózkodási helyét Lipcse közelében, Chemnitzben beazonosítani, majd ott őt elfogni” – közölte a rendőrség.

Bár az igazoltatása során megpróbálta magát hamis adatokkal igazolni, ez nem jött be. Elfogását követően nem sokkal letartóztatásba is került, „így rács mögött várja sorsának további alakulását” – írja a Police.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató