2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Schiffer: Nincs rendben, hogy bírákkal találkozott az amerikai nagykövet

„Fel nem tudom fogni, hogy egy bíró mi a nyavalyáról tud beszélgetni egy nagykövettel!” – fakadt ki Schiffer.

Schiffer András az Egyenes Beszéd vendége volt. A volt politikus a műsorban leszögezte: megengedhetetlen az, hogy pártok képviselői hol instruálják, hol fenyegetik a bírákat. Schiffer szerint Budaházi György esetében mindkét oldalról látszott ez:

Amikor Budaházy Györgyöt házi őrizetbe helyezték, jött az, hogy »Na, lám, a Fidesz a náciknak akar kedvezni!«, s fordítva amikor Budaházy Györgyöt elítélték, jött az, hogy »Nahát, ez egy Soros bíró«”.

„Ennek a másik oldala, hogy [...] kétség se férhessen ahhoz, hogy a bíró elfogulatlan, [...] ezért a bíráknak nagyon szigorúan tartani kell magukat ahhoz, hogy mit tehetnek és mit nem. A kérdésre válaszolva, az természetesen elfogadható, hogy egy-egy alkotmányos, közjogi intézmény képviseletre jogosult vezetőjével beszélget egy képviselet-vezető” – fejtette ki.

Fel nem tudom fogni, hogy egy vagy két vagy több bíró mi a nyavalyáról tud beszélgetni egy nagykövettel!”

– fakadt ki Schiffer.

Hozzátette a jogász, hogy az teljesen rendben van, ha egy nagykövet tájékozódik, kivéve, ha bíróktól teszi mindezt. Az indoklásában Schiffer kifejtette: azért nem, mert „hogyha valaki őszintén aggódik a jogállamiság iránt, akkor pontosan tudnia kellene azt, hogy nem hozok bírót ilyen helyzetbe, mint ahogyan az amerikai nagykövetség vezetője hozta azt a két bírót!”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató