2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A hollandiai energiaválság miatt már mintegy 20 pékséget kellett bezárni

A szankciók működnek...

A hollandiai energiaválság miatt már mintegy 20 pékséget kellett bezárni - írja az nltimes.nl. Erről ír az NL Times a Holland Kenyér- és Cukrászipari Vállalkozók Szövetségére (NBOV) hivatkozva.

A pékségek költségei állítólag 80%-kal emelkedtek a magasabb nyersanyag- és áramárak miatt. Emellett a vásárlók száma is csökkent.

A magas nyersanyag- és energiaköltségek hatással vannak a sütőipari ágazatra. A holland kenyér- és cukrászok szövetsége (NBOV) szerint mintegy 20 pékség zárta be kapuit, mióta az infláció az egekbe szökött. 

A szövetség szerint több száz ember veszítheti el az állását, és a hatóságok segítségét kérte.

Az NBOV igazgatója, Marie-Helene Zengerink hangsúlyozta, hogy ez egész vállalkozásokat érint. "Egy-egy vállalkozásnak tehát több ága is lehet. Most térképezzük fel, hogy hány alkalmazott kerül az utcára, de biztosan több százan lesznek" - mondta.

Noord-Hollandiában a Bakker pékség több mint 130 év után februárban bezárja kapuit - jelentette az NH Nieuws. A regionális műsorszolgáltató szerint, amely beszélt a jelenlegi tulajdonosokkal, ennek oka szintén az energia és a nyersanyagok magas ára. A pékség költségei 80 százalékkal emelkedtek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató