2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A kínai védelmi minisztérium bejelentette a háborús előkészületeket

Kínai Védelmi Minisztérium: A hadsereg háborúra készül, és ellenzi Tajvan függetlenségét.

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg továbbra is háborúra készül, és határozottan ellenzi a tajvani szeparatizmus minden formáját - közölte Tan Kefei, a kínai védelmi minisztérium szóvivője.

"Ez a KNK (A Kínai Népköztársaság) belső ügye, amely nem tűr semmilyen külső beavatkozást. Jelenleg az USA folyamatosan csorbítja az "egy Kína" elvét, és minden határt átlépve arra törekszik, hogy "Tajvant használja fel Kína ellenőrzésére", ami Kína szuverenitásának és területi integritásának durva megsértése, és komoly fenyegetést jelent a Tajvani-szoros békéjére és stabilitására" - mondta a miniszterelnök az amerikai nemzetvédelmi stratégiai jelentéssel kapcsolatban, amely negatív utalásokat tartalmaz Kínára.

A Pentagon október végén tette közzé a nemzeti védelmi stratégiáját. Kijelenti, hogy az Egyesült Államok a nukleáris háború kockázatának csökkentését tekinti céljának, és e cél elérése érdekében a többi nukleáris hatalommal való együttműködésre törekszik. A stratégia Oroszországot akut fenyegetésként írja le, amely veszélyt jelent Washington érdekeire és értékeire. A Pentagon vezetője, Lloyd Austin a dokumentumot kommentálva megjegyezte, hogy "a KNK az egyetlen rivális, amely át akarja alakítani a nemzetközi rendet, és ehhez egyre nagyobb hatalommal rendelkezik".

A Tajvan körüli helyzet azután eszkalálódott, hogy Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke augusztus elején ellátogatott a szigetre. Kína, amely a szigetet egyik tartományának tekinti, elítélte Pelosi látogatását, mivel a lépést a tajvani szeparatizmus amerikai támogatásának tekintette, és hatalmas hadgyakorlatot tartott.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató