2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Köd, eső, széllökések

Igazán novemberies lesz az időjárásunk pénteken.

Pénteken Nyugat felől tovább növekszik, és hajnalra a Dunántúlon meg is vastagszik az érkező frontrendszer felhőzete, közben főleg a Dunától keletre ismét képződhet és átmenetileg terjeszkedhet a köd és a rétegfelhőzet. Hajnalban a nyugati határnál gyenge eső előfordulhat, addig legfeljebb szitálás lehet. Az éjszakai/hajnali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul.

Napközben egyre nagyobb területen borul be az ég. Északnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely kelet felé haladva az esti, késő esti órákra megközelítőleg a Tisza vonaláig juthat el. A Nyugat-Dunántúlon kiadós csapadék valószínű, amelynek mennyisége akár nagyobb területen is elérheti, meghaladhatja a 20 mm-t.

A délkeleti, keleti szelet több helyen is kísérhetik élénk, Sopron térségében időnként erős lökések. Késő délutántól a Dunántúlon már északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 20 fok között valószínű. A tartósan csapadékos tájakon lesznek az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékek. Késő estére többnyire 9 és 15 fok közé hűlhet a levegő.

(Országos Meteorológiai Szolgálat)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató