2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Balosok, liberálisok tízezrei követelték Rómában a háború békés lezárását

Tehát azok tüntetnek most, akik eddig is küldték a fegyvereket Ukrajnába...

A demonstrálók azt akarják, hogy Olaszország ne küldjön több fegyvert Ukrajnába, hanem inkább a háború békés rendezésében, a tárgyalások előmozdításában vegyen aktívan részt. A tüntetésen sok baloldali, ellenzéki politikus volt jelen.

A nemrég megválasztott kormányfő, Giorgia Meloni kitart Ukrajna támogatása mellett.

Több tízezren demonstráltak szombaton Rómában a békéért. A tüntetők szivárványszínű zászlókkal vonultak utcára, és azt követelték, hogy Olaszország ne küldjön több fegyvert Ukrajnába, ehelyett inkább a béketárgyalások sürgetésében vegyen részt.

A tüntetésen több baloldali, jelenleg ellenzékben lévő politikus vett részt.

"Azok, akik a fegyverekben látják a megoldást, nem pacifisták, hiszen akik békéről beszélnek, nem beszélhetnek fegyverkezésről," mondta Roberto Morea baloldali politikus.

"Szerintem a fegyverek tömegpusztító eszközök, amelyek az egész emberiség összeomlásához vezetnek. Utópia? Lehet. De szerintem kockázatosabb kihagyni a tárgyalásokat," fogalmazott az egyik tüntető.

A nemrég megválasztott, jobboldali miniszterelnök, Giorgia Meloni korábban világosság tette, hogy Olaszország elítéli az orosz inváziót, és továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, és ha kell, hamarosan még több fegyvert küldenek. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató