2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Daily Mail: Liz Truss néhány hónapon belül négyszer változtatta meg a telefonszámát

 Liz Truss volt brit miniszterelnök július óta negyedszer változtatta meg telefonszámát - írja a brit Daily Mail.



A cikk szerint a politikus, aki még nyáron volt Nagy-Britannia külügyminisztere, "elsápadt", amikor megtudta, hogy a több mint egy évtizede használt telefonját feltörték.

A politikus ezt követően négyszer változtatta meg a számot, és több hónapon keresztül használta.

Az orosz külügy egyébként tagadta, hogy bármi közük lenne az ügyhöz.

A brit kiadvány olvasói viszont felháborodtak a volt kormányfő újabb bohóckodásán.

"Ha azt hiszi, hogy a telefonszámának megváltoztatása a megoldás a hackelésre, akkor azt hiszem, most jöttem rá, miért volt olyan könnyű célpont...". - írta egy kommentelő.

"Hogy lehet egyáltalán ő a mi miniszterelnökünk?" - panaszkodott egy másik.

"Liz Truss teljes megvetést vált ki belőlem. Micsoda szégyent jelent az Egyesült Királyságra nézve" - szólt egy másik kritikus.


A brit média korábban forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Truss személyes telefonját feltörték, amíg ő volt az ország külügyminisztere: kiszivárogtak a szövetségesekkel folytatott tárgyalások részletei és az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokról szóló megbeszélések. Az incidens részleteit állítólag Boris Johnson akkori miniszterelnök és Simon Keyes kabinetminiszter eltitkolta. Az Egyesült Királyság kormánya most sürgős vizsgálatot követel.

Mint ismert, Liz Truss 45 nap után bukott meg, mint kormányfő. Arról is szó volt, hogy miután felrobbantották az Északi-Áramlatot, Liz Truss az amerikai külügyminiszternek annyit írt, hogy "kész van!"

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató