2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Financial Times: Az USA dühös, kevesli az Európa által Ukrajnának nyújtott segítséget

„Ukrán szemszögből érthetetlen, hogy az EU miért totojázik ennyit, amikor mozgósítania kellene anyagi forrásait” –olvasható az elemzésben.

A tél próbára teszi az Ukrajnával kapcsolatban kialakult nyugati egységet, miközben Washingtonban már most tapasztalni elégedetlenséget, mivel az USA kevesli az Európa által nyújtott segítséget – számolt be a Financial Times. A cikkben kiértek az amerikai időközi választásra is, mivel úgy véli, hogy az kulcsfontosságú az orosz-ukrán háború kimenetelével kapcsolatban. Hozzátették, hogy a republikánusok, akik várhatóan elhódítják legalább a Képviselőházat nem biztos, hogy kitartanak Kijev mellett.

Kifejtették: Ukrán szemszögből érthetetlen, hogy az EU miért totojázik ennyit, amikor mozgósítania kellene anyagi forrásait. 

A földrész azonban segíteni akar, néhány szélsőjobboldali vezető kivételével, mint Orbán Viktort, aki rendszeresen orosz-amerikai rendezési tárgyalásokat sürgetni.

A gazdasági visszaesés és az energiahiány kezdi szorongatni a kontinenst, így kérdés, hogy a vezetőkben megvan-e az akarat, hogy növeljék az Ukrajnának nyújtott segítséget. Ha nem, az bizonyosan csak fokozza az USA dühét – olvasható az elemzésben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató