2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Klicsko figyelmeztette a kijevieket: nagyon rossz lesz

Kijev polgármestere hozzátette: „az ellenségeink mindent megtesznek azért, hogy mindannyian meghaljunk.”

 Kijev polgármestere felszólítja a lakosságot, hogy készüljenek fel a legrosszabbra – adta hírül a The Guardian. Kijev polgármestere figyelmeztette a lakosokat, hogy ha Oroszország továbbra is támadja az ország energetikai infrastruktúráját, akkor fel kell készülniük arra, hogy

nem lesz áram, víz és fűtés, a hőmérséklet fagypont alá süllyed majd.

Vitalij Klicsko polgármester az állami médiának nyilatkozott: „Mindent megteszünk, hogy ezt elkerüljük. De legyünk őszinték, az ellenségeink mindent megtesznek azért, hogy a város fűtés, áram, vízellátás nélkül maradjon, általában véve, hogy mindannyian meghaljunk. És az ország jövője és mindannyiunk jövője attól függ, hogy mennyire vagyunk felkészülve a különböző helyzetekre.”

Ukrajna állami tulajdonú energiaszolgáltatója, az Ukrenergo közölte, hogy Kijev egyes részein a tervek szerint vasárnap óránként váltakozó áramkimaradások lesznek, és áramkimaradásokat terveznek a közeli Csernyihiv, Cserkaszi, Zsitomir, Szumi, Harkiv és Poltava régiókban is.

Az Associated Press jelentése szerint Kijev mintegy 1000 fűtőpontot tervez telepíteni, de ez nem biztos, hogy elég lesz a 3 millió lakosú város számára.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató