2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump kétli, hogy az USA túlélhet még két évet Biden uralma alatt

Donald Trump volt amerikai elnök kétségeit fejezte ki, hogy országa túlélhet még két évet, utalva Joe Biden demokrata elnök kormányának kudarcára.



"Ez az ország - nem tudom, hogy kibír-e még két évet. Ez történik vele. Erre a fickóra kell szavazni. Ő egy jó ember" - mondta Trump, aki Pennsylvaniában beszélt párttársainak támogatására, akik a napokban indulnak a kongresszusban.

A politikus meggyőződését fejezte ki, hogy az államok "soha nem voltak még ilyen rossz állapotban, mint most", rámutatva Washington hitelességének elvesztésére a világ színpadán.

"Hazánk még soha nem volt ilyen helyzetben. Nem tisztelnek minket sehol... Vicces, hogy szeretjük egymást, és olyan jól érezzük magunkat, és a beszélgetés témája ilyen kellemetlen. Semmi jót nem tudok mondani ennek az országnak az állapotáról"

- jegyezte meg.

Trump arra szólította fel polgártársait, "akik meg akarják akadályozni országuk pusztulását és meg akarják menteni az amerikai álmot", hogy november 8-án a Republikánus Pártra szavazzanak egy "nagy vörös hullámban" (a vörös a republikánusok hagyományos színe az Egyesült Államokban).

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató