2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Újabb brutális támadásra készülnek az oroszok - ukrán jelentés

A megszllók megpróbálják tartani az ideiglenesen megszállt területeket, arra összpontosítanak, hogy bizonyos területeken visszatartsák az ukrán védelmi erők tevékenységét – olvasható az ukrán fegyveres erők vezérkarának jelentésében.

BAHMUT, AVDIJIVKA ÉS NOVOPAVLIVKA IRÁNYÁBAN AZ OROSZOK TÁMADÓ AKCIÓKAT HAJTANAK VÉGRE.

Az elmúlt nap folyamán az ukránok visszaverték az ellenség támadásait a Harkivi területen lévő Zebene, a Luhanszki területen lévő Bilohorivka, a Donyecki területen lévő Andrijivka, Bakhmutszke, Beresztove, Majorszk, Makijivka, Marjinka, Ozarjanyivka, Opetne, Pavlivka, Jakovlivka és Jampolivka, valamint a Zaporizzsjai területen lévő Scserbakiban.

Az ukrán jelentések szerint az elmúlt nap folyamán az orosz megszállók 4 rakéta- és 19 légicsapást hajtottak végre, és több mint 75 támadást indítottak rakétavetőről.

Az orosz megszálló csapatok – a jelentés szerint – folytatják a lakosság erőszakos kitelepítését a Herszon régió ideiglenesen megszállt területeiről. Így a Dnyeper folyó jobb partjának lakossága, valamint a bal part 15 kilométeres zónája teljes „evakuálás” alá esik. A rendelkezésre álló információk szerint Zavogyivka helyi lakosait a Krími Autonóm Köztársaság ideiglenesen megszállt területére viszik, majd az Orosz Föderáció területére telepítik őket – jelentette az ukrán vezérkar.

Az evakuálás egy lehetséges előjele lehet annak, hogy újabb nagy támadási kísérletre készülnek az orosz fegyveres erők.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató