2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A Facebook több mint 11 ezer alkalmazottat bocsát el

Az amerikai Meta vállalat több mint 11 000 alkalmazottat, azaz a teljes munkaerő közel 13%-át fogja elbocsátani - jelentette be az alapító Mark Zuckerberg.



"Úgy döntöttem, hogy körülbelül 13%-kal csökkentem a csapatunk méretét, és több mint 11 000 tehetséges munkatársunkat elbocsátom" - idézte Zuckerberget a vállalat közleménye.

Hozzátette, hogy számos további intézkedést is hoztak, például a diszkrecionális kiadások csökkentését és a felvételi tilalom meghosszabbítását az első negyedévre (de kevés kivétellel). A vállalat vezetője szerint az ilyen intézkedések oka, hogy a vállalat bevételei messze elmaradtak a várakozásoktól, többek között a makrogazdasági körülmények és a megnövekedett verseny miatt.

2022 szeptemberének végén a Meta* 87 314 alkalmazottat foglalkoztatott, ami 28%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A vállalat részvényei 3,7%-kal emelkedtek a kereskedés előtti kereskedésben.

A Facebook tavaly október 28-án jelentette be átnevezését Meta-ra. Zuckerberg kijelentette, hogy az új márka egy olyan metauniverzumot hangsúlyoz, ahol az emberek lemondanak a képernyőkről, és a virtuális valóságban tapasztalják meg a jelenlét hatását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató