2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kadirov is egyetért Szurovikin tábornok döntésével

A csecsen hadúr szerint is logikus döntés született. 

Mint ismert, az oroszok Szurovikin tábornok tanácsára kivonják a csapatokat Herszonból.

Reagált a Wagner csoport vezére is:

Jevgenyij Prigozsin a "Wagner" tulajdonosa, aki korábban bírálta az orosz hadsereg parancsnokságát a Limanból történő kivonulás miatt, ma támogatta a Herszon elhagyására vonatkozó döntést.

"A Dnyeper jobb partjáról való csapatkivonásról szóló döntés nem könnyű, de a parancsnokság szándékáról sokat elmond, hogy felelősséget vállal a katonák életéért. A csapatok minimális veszteségekkel történő kivonása Szurovikin érdeme, ami nem az orosz fegyvereknek tesz becsületére, hanem a parancsnok személyes tulajdonságait hangsúlyozza, aki olyan emberként cselekedett, aki nem fél a felelősségtől"

- mondta Prigozsin.

Erre reagált Kadirov a Telegramon: 

Teljesen egyetértek Prigozsin úr véleményével Szurovikin döntéséről. Jevgenyij Viktorovics nagyon pontosan megjegyezte, hogy Surovikin ezer katonát mentett meg egy de facto bekerítésben. 
Az összes érvet és ellenérvet mérlegelve Szurovikin tábornok nehéz, de helyes döntést hozott az értelmetlen áldozathozatal a hangzatos nyilatkozatok kedvéért és a katonák felbecsülhetetlen értékű életének megmentése között. 

Herszon nagyon nehéz terület a stabil, rendszeres lőszerellátás és egy erős, megbízható hátország kialakításának lehetősége nélkül. Miért nem tették ezt a különleges művelet első napjaitól kezdve? Ez egy másik kérdés. De ebben a nehéz helyzetben a tábornok bölcsen és előrelátóan cselekedett - evakuálta a polgári lakosságot, és parancsot adott az átcsoportosításra. 

Tehát nincs szükség arra, hogy Herszon "átadásáról" beszéljünk. Hogy "megadta magát" a harcosokkal együtt.

Szurovikin megkíméli katonáit, és előnyösebb stratégiai pozíciót foglal el - kényelmes, biztonságos.

Mindenki tudta, hogy Herszon nehéz harctér volt a különleges művelet első napjaitól kezdve. Az egységeim katonái is arról számoltak be, hogy nagyon nehéz volt ezen a területen harcolni. Igen, meg lehet tartani, némi lőszert be lehet hozni, de ennek sok emberélet lesz az ára. És ez a prognózis nem felel meg nekünk.  
Ezért gondolom, hogy Szurovikin igazi harcoló tábornokként viselkedett, aki nem fél a kritikától. 
Ő felelős az emberekért. Ő tudja a legjobban. 

Köszönjük, Szergej Vlagyimirovics, hogy vigyázott a srácokra! Teljesíteni fogjuk a legfőbb főparancsnok parancsát. Nem hagyjuk abba az ellenség legyőzését, és nem fáradunk el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató