2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kula bá megüzente, hogy a MOL is "támogatja az ukrán népírtást"

Listát készített az ukrán külügyminisztérium azokról a vállalatokról, amelyek "anyagilag támogatják Oroszország ukrajnai agresszióját". A szám szerint ötven céget felsoroló listában a magyar Mol Group is helyet kapott.



Ezek a nemzetközi vállalatok továbbra is működnek Oroszországban, ezáltal anyagilag támogatják az oroszok által elkövetett háborús bűnöket és az ukrán népirtást – írja a Dmitro Kuleba által vezetett külügyminisztérium a Twitteren.

A bejegyzésben a külügyminiszter arra kérte az ötvenes listán szereplő vállalatok ügyfeleit és partnereit, hogy mindaddig bojkottálják ezeket a cégeket, amíg azok „nem profitálnak többet az ukránok véréből”, és elhagyják az orosz piacot.

A felsorolásban többek között olyan nagy cégek is szerepelnek, mint az OMV, a Philips, a Siemens, az Auchan, a Metro, a Danone és a Bayer, illetve a Pfizer, a Johnson&Johnson és az AstraZeneca.

A Twitter-bejegyzésre az OMV Csoport a népszerű közösségi platformon reagált az ukrán külügyminisztérium listájára. Mint írják, Oroszország többé már nem központi régiója az OMV-nek, és döntésük értelmében befektetéseket sem folytatnak a jövőben az országban. 

Továbbá idén márciusban teljesen megszüntettük az orosz nyersolaj-felvásárlást az OMV finomítói számára – tették hozzá.

A listán szereplő ötven cég olyan európai és észak-amerikai vállalatok, amelyek november 2-áig bezárólag továbbra is jelen vannak az orosz piacon. A felsorolás végén azt írják: az Oroszországban fizetett adók az ukránok halálát jelentik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató