2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Magyar származású, homoszexuális, demokrata párti politikust választottak Vermont állam első női képviselőjének

Becca Balint eddig a vermonti szenátus elnöke volt.

A magyar származású, demokrata párti Becca Balint nyerte az amerikai Vermont állam egyetlen képviselőházi helyéért folyó versenyt a kedden megtartott félidős kongresszusi választásokon. Becca Balint eddig a vermonti szenátus elnöke volt, korábban pedagógusként dolgozott.

Nagyapját megölték a holokauszt idején. Apja 1957-ben vándorolt ki Magyarországról az Egyesült Államokba. Becca Balint már ott született 1968-ban.   

Olyannyira képesek vagyunk a változásra, a haladásra és a bizakodásra, hogy ma, 231 év után a vermontiak egy nőt választottak be a kongresszusba”

– mondta a magyar származású politikus, majd hozzátette, megerősítést nyert, hogy Vermont és az egész ország olyan hely, ahol bármi lehetséges.

Az államban a republikánus előválasztást a független Liam Madden nyerte meg, aki végül alulmaradt Balinttal szemben. Rajta kívül három másik független és egy libertárius jelölt neve szerepelt a szavazólapon. Bár a vermonti állami törvényhozásban az országos átlagnál magasabb a nők aránya, egy ideje már Vermont az egyetlen olyan amerikai állam, amely soha nem választott be nőt a szövetségi kongresszusba.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató