2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Sunak tárgyalt Zelenszkijvel Ukrajna támogatásáról és ezer rakéta szállításáról

Rishi Sunak brit miniszterelnök csütörtökön telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkijvel, a felek megvitatták London Kijevnek nyújtott támogatásának folytatását, beleértve 1000 új rakéta leszállítását – írja a Downing Street.



"Megerősítette, hogy az Egyesült Királyság továbbra is támogatást nyújt, beleértve további 1000 föld-levegő rakétát és több mint 25 000 katonai felszerelést a rendkívül hideg télre" - áll a miniszterelnöki hivatal közleményében.

Zelenszkij a Twitteren azt írta, hogy a Sunakkal folytatott beszélgetés során szorgalmazták az "gabonaszállítások" meghosszabbítását.


"Megbeszéltünk Ukrajna sokoldalú védelmi támogatásáról és a téli időszak leküzdéséhez nyújtott segítségről" - tette hozzá.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO -tagországoknak Ukrajnának való fegyverszállítás miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajna számára fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válik Oroszország számára. Az Orosz Föderáció külügyminisztériuma kijelentette, hogy a NATO-országok "tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára megjegyezte, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel való pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatással lesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató