2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Török lap: Zelenszkij nyilatkozata a NATO-n belüli szakadékról árulkodik

Cumhuriyet: Zelenszkij készsége az Oroszországgal való párbeszédre a NATO-n belüli szakadásról árulkodik.



Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentése arról, hogy kész a párbeszédre Moszkvával, a NATO-n belüli szakadékról árulkodik - írja Barış Doster Yazıları újságíró a Cumhuriyet című török kiadványban megjelent cikkében.

"Zelenszkij azt mondta, hogy nyitott a Putyinnal való tárgyalásokra. Ez az esemény betekintést nyújt az Ukrán Fegyveres Erők helyzetébe, és az atlanti szövetségen belüli repedést mutatja" - írja a kiadvány.

Doster szerint Washington elvesztette korábbi befolyását, az uniós országok pedig továbbra is eltávolodnak egymástól, és maguk menekülnek a válság elől. Az újságíró példaként hozta fel, hogy Berlin az amerikai fél minden ellenvetése ellenére kész fejleszteni a kapcsolatokat Moszkvával és Kínával.

"Minden résztvevő azzal van elfoglalva, hogy a saját bőrét mentse"

- zárta a szerző.

A héten Zelenszkij az Oroszországgal való tárgyalások lehetőségéről kezdett beszélni, és ennek több feltételét is megnevezte, köztük Ukrajna területi integritásának helyreállítását és a veszteségek kompenzálását. Elemzők szerint ez a nyugati nyomás eredménye volt. Ráadásul a kijevi hatóságok törvénybe iktatták a tárgyalások lehetetlenségét, és Zelenszkij többször is kijelentette, hogy nem fog tárgyalásokat folytatni.

Moszkva megjegyezte, hogy Oroszország továbbra is nyitott a tárgyalásokra, és nem támaszt semmilyen előfeltételt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató