2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint dühöngött a félidős választások eredménye miatt

Donald Trump volt amerikai elnök cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint dühös lett volna az amerikai kongresszusi félidős választások eredménye miatt, megjegyezve, hogy éppen ellenkezőleg, több mint 200 republikánus jelölt győzelmét ünnepelte.

Korábban a CNN idézte Trump egyik tanácsadóját, aki szerint a volt amerikai elnök "dühös" és "mindenkivel kiabál" az amerikai kongresszusi félidős választások eredménye miatt.

"Van egy hamis hír, miszerint dühös voltam - pont az ellenkezője. Az általam támogatott emberek nagyon jól teljesítettek"

- mondta Trump a Fox News televíziónak. Trump kijelentette, hogy nagyon büszke azokra a republikánus jelöltekre, akik meg tudták nyerni a félidős választásokat, és azt állította, hogy a jövő heti nagy bejelentésre vonatkozó tervei nem változtak.

Korábban, egy ohiói nagygyűlésen tartott beszédében Trump azt ígérte, hogy november 15-én Floridában "nagyon nagy" bejelentést tesz.

A mostani választások eredménye határozza meg a képviselőház mind a 435 képviselői helyének és a szenátus mintegy harmadának sorsát. Az előzetes előrejelzések szerint az ellenzéki Republikánus Párt legalább a kongresszus egyik háza felett megszerezné az ellenőrzést. Ez viszont azzal fenyeget, hogy komolyan megnehezíti a hivatalban lévő demokrata elnök, Joe Biden munkáját és szinte minden törvénykezdeményezés támogatását.

Az NBC televíziós csatorna szerint javultak a republikánusok kilátásai az amerikai képviselőházi helyekért folytatott harcban, a párt a félidős választásokon 222 mandátumot szerzett - a legfrissebb jelentések szerint. A Republikánus Párt a szenátusi választásokon is megelőzte ellenfeleit. A republikánusoknak jelenleg 49, míg a demokratáknak 48 képviselői helyük van a kongresszus felsőházában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató